måndag 29 januari 2007

MÅNDAG IGEN!

Då var det vardag igen. Barnen är på skola och dagis och Anders jobbar. Det är bara jag hemma. Lite trist, fast samtidigt ganska så skönt. Tussan sitter brevid mig och knaprar på sin mat. Idag ska det förberedas för kalas. Viktor fyller två år imorgon. Tänk att det är två år sedan han föddes. Min lille "minibebis". Han var liten men ack så fin! Jag ska prova å göra en ny sorts tårta. En av fyllningarna är gjord på vispgrädde och smält dumlekola. Det låter gott så vi hoppas på att det är det också =) Så idag blir det väl städning, handling och matlagning som står på scchemat.

P.S. Lastniningen gick hur bra som helst D.S.

torsdag 25 januari 2007

KALLT!!

Nu har vi haft -32 grader i flera dagar, närmare bestämmt fyra. Idag är det dock bara -12 fast då blåser det småspik istället. Vet inte om det är bättre med kyla eller blåst? Magsjukan gick över gansk så snabbt, det var bara jag som fick det. Nu är alla på topp igen. Idag är det dax för ännu en ridlektion nere i Stensele. Får se hur det går att lasta Lakejen idag. HAn har gett med sig och går rakt in i transporten då jag ber honom. Fast för två gånger sedan så skulle han testa om det fortfarande gällde, så han krånglade lite. Det tog ändå bara 20 min, så det är ju överkommligt. Jag återkommer med upplysningar om hur lastningen gick någon annan dag.

fredag 19 januari 2007

Jaha, idag så ligger jag bara hemma och mår illa. Inte alls kul. Hoppas att det inte är magsjuka, det känns inte så, men man vet ju aldrig. Den fruktade "vinterkräksjukan" går ju nu... Vill inte ha det! Igår hade vi en barbacka lektion i stallet. Lakejen är inte så vass att sitta på, men det kändes ändå. Han tyckte att det var riktigt kul, för det blev fart på honom, han gjorde ett bocksprång en gång =) Nu ska jag återvända till min säng och vila en stund. Så jag har lite krafter då barnen och Anders kommer hem.

måndag 15 januari 2007


Denna otroligt fina solnedgång såg Anders och pojkarna när dom var på väg hem ifrån Gunnarn i lördags. Bilden är tagen på "Forsviks-rakan"!

lördag 13 januari 2007

NU ÄR DET KALLT UTE!


När kvicksilvret kryper ner så är det bäst att "klä på sig" ordentligt för att inte frysa.

torsdag 11 januari 2007


Amaryllisen står och pryder sin plats i köksfönstret

Amaryllisen!

Äntligen så blommar Amaryllislöken som jag planterade i november.
Visst är den vacker?

måndag 8 januari 2007


Världens finaste små pojkar! Och tänk att dom är mina =)

Fikapaus!!

Mollyhästen fick följa med till pulkabacken, fast hon ville inte åka pulka! Hon sprang upp oc ner i backen istället.


Här är vårat hus i vinterskrud

fredag 5 januari 2007

Detta är Lakej


Lakej är en korsning mellan New Forest och Arab. Han är född 1983. Trots sin ålder har han fortfarande mycket kvar att ge. Han är 147,8 cm hög, så han klassas som en maxad D-ponny. Lakej köpte jag ifrån Umeå sommaren 2006. Han är lugn, stabil och pålitlig. Han gör det man ber honom om, fast lite protesterar han ibland om han tycker att det är för jobbigt, eller farligt. Som att gå förbi en skoter med timmerdoning, det är läskigt. Men tillslut så ger han sig. Lakej har hjälpt mig att komma över min rädsla för hästar. Ja vem går och köper sig en häst när man är livrädd för dom? Det gjorde jag, men nu är rädslan borta och det kan jag faktiskt tacka Lakej för. Han är en klippa! Min dröm sedan barnsben har varit att ha en egen häst. Nu har jag två =)

Detta är "Mollyhästen"


Här är lilla Molly. Hon är en Shetlandsponny född 1986. Jag köpte henne i Umeå sommaren 2006. Vi valde att köpa en shettis, mest för att barnen skulle kunna rida på den och så kostar dom inte så mycket att äga. Molly är en bestämd liten dam, men med ett mycket gott hjärta. Hon gör aldrig nått för att vara elak. Hon är en travponny, så hon har inte så mycket erfarenhet av att ha en ryttare på ryggen. Ibland så kör vi en tur med henne. Hon gillar att springa fort med sulky´n. Hon är verkligen en jättemysig liten ponny, vi är mycket glada över att vi fick tag på henne! Vi kallar henne för "Mollyhästen" för att det inte ska bli några förväxlingar med "Mollytjejen"

5 januari 2007

Jodå idag fick vi allt skotta snö för att kunna ta oss fram. Fast det blev inte så mycket kroppsarbete, för traktorn fick göra jobbet. Viktor hjälpte Anders att hålla traktorn på vägen. Alla tre barnen har varit ute och ridit på Molly idag. Hon var lite pigg, så hon fick springa av sig några varv på longerlinan först. Hon hoppade och skuttade, sparkade bakut och krumbuktade sig. Det var ju så kul att få springa lite =) När barnen sitter på så är hon superlugn och snäll!

torsdag 4 januari 2007


Idag har vi haft det ganska så milt ute, ca -5 grader. Det har snöat nästan hela dagen. Molly och jag har roat oss med att sitta i köket och titta på ekorren som bor på våran altan. Vi har matat den med mandel, det gillar den. Tussan tyckte också att det var väldigt spännande med en liten "korre". Så imorgon blir det nog till att ge sig ut å skotta bort alla snö som föll idag! Bra med lite motion =)

måndag 1 januari 2007

Våra tre guldklimpar



Alla tre barnen samlade på skotern. Detta var 2006 års julkort från Familjen Persson.