torsdag 27 mars 2008

Klart!

Såhär fint blev Viktors rum. Jag kan i ärlighetens namn säga att mamma och jag inte gjorde mycket. jag hjälpte pappa att sätta några vder. Mamma fixade maten och fikan under dagen. sen var det Anders och pappa som fixade hela tapetseringen. Jag är jätte nöjd med resultatet. Nästa vecka kommer elektrikern och fixar elen, så lille V får ljus i rummet. Viktor är också väldigt nöjd, han gillar nallarna på väggen, han sägar att dom vaktar honom på natten :O)

måndag 24 mars 2008

Back in town

Jaha så var man tillbaks i Storuman med snö och många minusgrader. Mammma och Pappa är hos oss. Vi har firat påsk ute i det vackra vädet. det har verkligen varit knonväder. Lite väl kallt på nätterna bara, i natt var det -30,3 grader. På dagarna så lyser solen och värmer upp. Igår eftermiddag var vi på andra sidan uman och grillade. Solen stekte på ordentligt, tror faktiskt att jag fått nåågra nya fräknar ;O) Vi fick sällskap av Robert och Morgan när vi fikade. Barnen åkte på sina madrasser ner för iskanten, kul!

Idag blir det nog samma sak. Vi ger oss ut på eftermiddagen, när det har blivit lite varmare.

Mamma och jag har gett oss på att tapetsera Viktors rum. Jag köpte tapeter nere i Varberg. 39:- rullen är rätt ok :O) Vita med ljusblåa ränder och några små nallar lite här och var. Som sagt så var det mamma och jag som skulle tapetsera, så vi gick upp igår och skulle börja göra underarbetet. Pappa följde med, han skulle bara kolla... Det slutade med att pappa och Anders rev tapeter och spacklade... Anders tyckte att det var onödigt att tapetsera, så då sa jag att jag gör det själv. Men jag känner honom... det räcker att jag börjar, så kommer han igång. Mamma och jag hade redan räknat ut att det skulle sluta såhär ;O) Kvinlig list!!! Återkommer med bilder då resultatet är klart.

onsdag 19 mars 2008

Vår!

Det är verkligen vår här. Blommorna blommar för fullt. För någon dag sedan så kkom det lite snö, ca 10 cm. Nu är marken bar igen. Gräsmattorna är framme, i var och varannan rabatt blommar krokus och påskliljor. Sånt som vi bara ser på blomstergården hemma i Storuman. Ja ja om någon dag åker vi tillbaks till storuman igen. Mamma och pappa är så snälla att dom skjutsar hem oss ;O) Jag saknar mina barn och min man hemma i Storuman, men jag längtar inte dit :S

Shopping

Oh vad jag har shoppat :O) I tisdags så var vi på Ge-Kås i Ullared och shoppade, mamma, jag och Albin. Det blev många fynd, till mig, anders och barnen. och lite till hästarna också... två nya täcken till Lakejen. sedan har jag varit på stan några gånger och hunnit med lite shopping :O) Idag var jag på Varbergs ridsport och köpte en kavaj till Lina. Super fin!! Hoppas att den passar.

I måndags så var pappa och jag på On Off och köpte en bärbar dator, till mig. Så numera är jag ägare till en Acer 7620G. Idag är första gången som jag använder den. lite svårt att vänja sig vi musen, annars är den kanonbra!

söndag 16 mars 2008

Varberg, update!

Nu är jag äntligen "hemma" i Varberg igen. det var nästan ett år sedan sist. Här är det ju nästan sommar, tycker Albin. Blommorna spirar och gräset är grönt. Vi var ju bara tvungna att köpa gympadojjor till Albin ;O)

Kan ju inte säga att vi har haft det lugnt precis. direkt när vi landat i torsdags så åkte vi en sanbbis till Ullared och shoppade. på kvällen kom min storebror med sina två flickor. Ellen hade jag ju aldrig träffat. En söt liten flicka på 10 veckos. Storasyster Alva och Albin lekte för fullt. Dom badade, så att det blev översvämmning i huset ;O)

på fredagens schema stod det BAD! Vi åkte till Sannarpsbadet i Halmstad. Innan det så gick vi en shoppingrunda på stan, Albin blev lite trött på oss. Han ville ju bada. Men den som väntar på nått gott... Han och morfar åkte vattenrutschbanor så det stod härliga till. Han tyckte att jag var feg som inte vågade åka alla... Jag gillade bäst att sitta i bubbbelpoolen.

Lördag var lillebror Jacobs dag. Han fyllde 20 år. Vi lovade honom sovmorgon. Albin vaknade vi 07.20, så vi gick upp då. Efter en stund fick pappa (morfar) ett SMSav Jacob. "Ni får gärna komma upp nu, jag har varit vaken i 30 min och kan inte somna om " Ha ha ha!! Så vi gick upp med fika och paket till honom. på eftermiddagen så kom ca 25 gäster, vi åt kycklingsallad och tårta. Fullt ös hela kvällen.

Som om det inte varit nog så har vi idag varit på barndop. Lilla Ellen döptes. 1 timme i kyrkan, sedan smörgåstårta och vanlig tårta hos Matte och Jessica. Men efter en stund där så fick jag sån migrän att vi var tvungna att åka hem... Mamma sa att jag var grön i ansiktet. Det kan ju aldrig vara bra?? Nu har jag sovit och ätit lite mat. Känns lite bättre, men inte hundra.

Imorgon ska Albin och jag åka till Sofie. Som jag har saknat henne. Ska bli roligt att ses igen :O)

Jahapp, detta var en liten uppdatering om livet i Varberg. Hur har ni det hemma då?

onsdag 12 mars 2008

Okej då...

Jo ryktet stämmer, jag är gravid :O) Idag har vi varit i Lycksele och gjort ultraljud. Allt såg bra ut, bebisen sprattlar och lever rövare där inne ;O) och det är bara en. Jag har haft mardrömmar om att det är två. I början av augusti så blir vi sex stycken i vår familj. Shit fyra barn... det är många. Måste ju erkänna att detta inte alls var planerat. Efter Viktor, så sa jag aldrig mera!!! Jag måste vara superfertil! Under julen så tyckte jag att jag hade mått illa lite väl länge, barnen hade haft magsjuka, så jag trodde att det var det. Ack vad jag bedrog mig. I mellandagarna skickade jag Anders på apoteket å inhandal ett grav.test. Jodå, det blev ett tydligt plus. Ja det är bara att gilla läget. Ifrån början var det lite blandade känslor, mest med tanke på hur illa det var förra gången. Men nu känns det bra, ska bli roligt med fler barn. Går på stränga kontroller av blodtrycket och har ätit medicin sedan januari för att kanske förhala havandeskapsförgiftningen lite. Så nu är det bara att vila och vänta.

Imorgon kl 06.50 flyger Albin och jag ner till Varberg. Längtar så...

Bullmästaren?

Igår kväll var Lina hos mig. Anders jobbade sent, så vi hade en helkväll med bullar och yatzy! Lina tog nog rekordet på hur många bullar en människa kan äta på en kväll. Jag fick inte ens i mig hälften så många... men jag åt ju en hel del dagen innan då dom var nybakta och varma :O) Våran yatzy-turnering slutade oavgjort!

Idag ska Anders och jag till Lycksele och göra nått som jag längtat efter... återkommer med mer info ikväll ;O)

måndag 10 mars 2008

Bullar och Migrän

Jag har bakat bullar idag. Jag älskar nybakta bullar med kall mjölk! Det doftar så gott i hela huset efter ett bullbak :O) M och J var här medans jag bakade. Jag är ju kvinna så jag klarar av att umgås och vara trevlig samtidigt som jag bakar ;O)

Nu lite senare på eftermiddagen så har jag fått migrän, igen. Jag låg halva dagen igår. så jävligt som det var igår har det inte varit på länge. Det brukar hålla i sig några dagar då... Jag hoppas verkligen inte att det blir lika illa som igår, utan stannar som det är nu, ändå uthärdligt!

Fynd

Igår for vi till Loppan, i Långsjöby, en sväng. I höstas så såg jag en jättefin växa-säng som skulle passa perfekt till lille V. Men nja... han hade ju redan en säng. Efter att ha funderat i X-antal månader, så slog vi ändå till och köpte den. Tur för mig att den fanns kvar :O) Visst passar den perfekt! Lille V har sovit kanonbra i den i natt. Det fina i kråksången är också att han får mycket större plats, i sitt lilla rum. Sängen kostade endast 150:- så det måste vara månades fynd!

onsdag 5 mars 2008

HT-kurs

Idag har vi haft kurs nere på stallet, hela dagen. HT kom upp ifrån skåne för att kursa med oss :O) Vi har gått igenom öppna, skänkelvikning, fram och bakdelsvändning. Lakejen var en stjärna på bakdelsvändningar och skänkelvikningar. Det bor ju en riktig dressyrhäst i honom, fast han kan vara svår att locka fram ibland... Vi kämpade på riktigt bra både jag och Lakejen, trots lite taskiga förutsättningar i form av min mage ;O) Jag fick faktiskt på mig mina ridbyxor, men med ett lång gummiband i midjan :O)

Vi har ätit massor av god mat, skinksallad till lunch och thaimat till middag. Där emellan bjöd Petra på nybakta bullar, mums! Molly har varit med hela dagen. Hon har varit så duktig, inte ett gnäll! Hon har lekt och spexat med tjejerna :O) imorgon ska vi fortsätta, start 08.00 med frukost på stallet!

Lite tidsfördriv!

Norpat detta av http://linda1979.blogg.se

1. Hur gammal är du om fem år?
Torde väl vara 35..

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Min man och våra barn

3. Hur lång är du?
157cm

4. Vilken är den senaste filmen du sett?
Minns inte, ser så sällan film

5. Vem ringde du senast?
Ja vem var det... minns inte det heller

6. Vem ringde dig senast?
Petra

7. Hur löd det senaste sms:et du fick?
Jag kommer inte ikväll =(

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Beror på till vem, men ringa.

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Gifta i över 30 år!

10. När såg du senast din mamma?
I september =(

11. Vilken ögonfärg har du?
Grön

12. När vaknade du i dag?
05.46

13. Vilken är din favoritjulsång?
Nu tändas tusen juleljus

14. Vilken är din favoritplats?
Där jag känner lugn och ro och har mina nära och kära med mig

15. Vilken plats föredrar du minst?
Där jag är ensam

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
På samma ställe som nu hoppas jag

17. Vad skrämde dig om natten som barn?
ALLT!

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Sorgligt, men jag minns inte det heller...

19. Hur stor är din säng?
180cm

20. Har du stationär eller bärbar dator?
Stationär, än så länge

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Utan

22. Hur många kuddar har du i sängen?
5

23. Hur många landskap har du bott i?
Två

24. Vilka städer har du bott i?
Varberg

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Skor =)

26. Är du social?
Nja

27. Vilken är din favoritglass?
Vanilj med krossad choklad

28. Vilken är din favoritefterrätt?
Pannacotta

29. Tycker du om kinamat?
Ja

30. Tycker du om kaffe?
Nix

31. Vad dricker du till frukost?
Apelsinjuice eller Te

32. Sover du på någon särskild sida?
Helst på mage, men nu på vänster sida.

33. Kan du spela poker?
Ja, jag tror då det

34. Tycker du om att mysa/kela?
Ja, med min A och mina barn

35. Är du en beroendemänniska?
Ja, det kan man nog säga

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?


37. Vill du ha barn?
Ja, har ju liksom redan ett gäng ;O)

38. Kan du några andra språk än svenska?
Japp!

39. Har du någonsin åkt ambulans?
Ja tyvärr, allt för många gånger!

40. Föredrar du havet eller en bassäng?
Havet

41. Vad spenderar du helst pengar på?
Kläder till familjen och såklart hästgrejer.

42. Äger du dyrbara smycken?
Min vigselring

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?
Jag älskar "I en annan del av Köping"

44. Kan du rulla med tungan?
Jodå!

45. Vem är den roligaste människan du känner?
Hm...? Känner inte så många roliga.

46. Sover du med gosedjur?
Räknas A?

47. Vad har du för ringsignal?
Vanligt ring

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Javisst!

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
Har på mig en röd tröja

50. Flirtar du mycket?
Nä inte det.

51. Kan du byta olja på bilen?
Jo det tror jag väl att jag kan

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Nope

53. Vilken var den senaste boken du läste?
Hopplära, Strömsholmsmetoden

54. Läser du dagstidningen?


55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Nix

56. Dansar du i bilen?
Nä, hur skulle det gå till??

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
P3, i stallet när jag mockade.

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Kom-ihåg-lapp tills lunchen

59. När var du i kyrkan senast?
I sommras på begravning

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet?
Funderar och funderar.... Solbritt kanske, engelskaläraren.

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?
Våra semestrar i Höljes som barn, då blev det väl någon vecka i tält!