måndag 30 juni 2008

Sommarbete

I helgen gjorde vi sommarhagen. Så nu går hästarna ute på bete, dygnet runt. Så härligt! När vi öppnade hagen så sprang dom flera varv runt runt. Dom hoppade, sparkade, bockade och bara kutade. Det var underbart att se. Sedan kom dom på att det fanns obegränsat med gräs. Mums! Lakejen behöver äta upp sig lite, så det är bra att han smaskar och äter. då har vi ju den lilla ploppan, hon lider ju inte direkt av att vara mager... Hon har en rund och go mage =) Mat är gott! Med lite extra motion så gör det inget att hon äter mycket gräs.

Vi ska passa på att renovera lite inne i stallet medans hästarna går ute. Gjuta igen hålen i golvet och skura upp boxarna. Så när det är dax att stalla in dem igen, så är stallet rent och fräscht =)

Storumandagarna

I helgen har det åkts karuseller, inhandlats div. "bra-att-ha" saker, ätits grillspett och mycket annat. Vi har tagit det väldigt lugnt, gått sakta runt marknaden och tittat på både bra och mindre bra saker. Det säljs en hel del rat... (skräp, för mina icke-norrländska läsare ;o).. )

Vad har vi då inhaldlat! Molly fick en tröja med Hello Kitty på, pojkarna fick tröjor med grävmaskin respektive bandtraktor på. Jag gjorde ju bort mig och sa till Albin att jag hittat tröjor med olika traktorer på. Jag fick mig en lektion i att det inte alls var traktorer, utan baklastare, bandtraktor, hjullastare, grävmaskin osv. Ja ja inte är det väl så noga =) Vickis behövde nya "foppisar" han fick välja själv, så det står numera ett par knallorange skor på hans plats. Självklart så köpte jag ett par skor till mig själv också. Ett par Crocs sandaler, supersköna och fina. Bild kommer inom kort, bara jag får ordning på min kamera. Min gröna telefon har gått sönder, igen, så jag har ingen bra kamera att fota med.

Annars så blev det väl inte så mycket mer vettigt. Lite godis måste man ju köpa såklart.

fredag 27 juni 2008

Inte bra...

Har varit på ultraljud idag igen. Bebisen i magen växer inte som h*n ska. För fyra veckor sedan låg den på -7% i tillväxt, nu ligger den på mer än -20%. Inte alls bra. Just nu väger den ca 1400g. Lille V föddes i den vecka jag är i nu och han vägde 1722g, då var han ändå för liten för tiden. Det som ändå är positivt är att bebisen såg ut att må bra. Hjärtat fick vi se ingående, fyra fina kammare, det slog på ordentligt. Jag ska tillbaks om två veckor, då hoppas jag verkligen att h*n har vuxit, annars blir det till att plocka ut lilla B, och det vill vi inte att dom ska göra ännu.

Känns lite tugnt nu. Måste vila mycket och ta det riktigt lugnt. Äta ordentligt, hur lätt är det när man mår illa av all mat? Ja jag ska göra allt för att hålla doktorns rekommendationer, så vår lille B ska få en så bra start i livet som möjligt.

torsdag 26 juni 2008

Huvudvärk...

Fy f-n vad ont jag har i huvudet idag! Har haft det flera dagar och det vill inte gå över. Har kollat trycket och det ligger bra, så inget trassel på G, ännu...

M och T har varit här idag och ridit. Jag och T körde Molly-hästen och M red på Lakejen. Vi var ute på en lång sväng. Vi for efter vägen, förbi Ensamheten och rakt in i skogen. Efter en bra bit, vände vi och tog skogsvägen genom byn och hem till rönnvik igen. Båda hästarna tycker att det är superkul att galoppera järnet igenom skogen. Det är bara att hålla i sig =)

Imorgon ska Anders och jag till Lycksele. det är dax för ett nytt UL igen. hoppas att h*n har växt till sig ordentligt. Troligtsvis så får vi datum för förlossningen också. Lite skräckblandad förtjusning! Jobbigt att veta när det blir, men samtidigt så längtar jag till allt är över. Jag kommer att vara så lycklig och nöjd när jag ligger där med vår nyfödda bebis brevid mig och vet att allt är över. Ja den dagen är ju inte allt för långt borta längre...

måndag 23 juni 2008

Regn

Usch vad pissigt det är när regnet öser ner.... När jag klev upp såg det riktigt fint ut, så jag passade på att måla den andra balkongdörren, på utsidan. Det skulle jag aldrig gjort. För nu ösregnar det. Det är oljefärg, så den bör inte regna bort, men ändå! Ja ja, resultatet kan inte bli värre än det var innan.

Molly och jag är hemma idag, och har absolut ingenting att göra. Förrutom tvätta, städa, diska och sånt där tråkigt. Nått bra förslag?

söndag 22 juni 2008

Läger och Midsommar

Det var en trött, men lykcklig Molly som vi mötte på Laisok. Hon hade haft jätteroligt. Det verkade som att hon sovit ganska så bra. Hon brukar inte ha problem att sova borta, så jag var inte speciellt orolig över det. Det var många vuxna ledare med, så jag kände mig trygg med att hon blev väl omhändertagen. Hade det varit nått, så hade hon ringt! Hon hade badat, byggt tält, spelat fotboll och lekt för fulla muggar. Jag frågade henne om ddet fanns någon dusch där, jodå det fanns det. -Jaha, duschade du nått då? -Nä för dom sa inte att vi behövde det! Ok, så det var en liten smutsgris vi fick hem ;o) Det är sånt som hör till när man är på läger. Man behöver inte bry sig om att ha rena kläder (förutom underkläder förståss...). Lite skit håller myggen borta! På hemvägen så frågade hon om hon får fara dit nästa år också. Det måste väl ändå vara ett gott betyg =)

Midsommarafton kom familjen Bjuhr till oss. Vädrets makter var inte riktigt på vår sida. Till en början så ösregnade det. Men framåt efter middagen sprack det upp och blev strålande sol. Papporna och barnen hann med att göra en fin midsommarstång =) Till middag åt vi buffé, som bla. bestod av kycklingspett, sill, potatis, lax med avocado, couscous, saltbakad nypotatis och mycket annat. Vi blev så mätta att det nästan började komma ut ur öronen... Gott var det i alla fall! Vi hade en trevlig dag och kväll!

Vila

Hästarna går i trädgården, bakom huset och äter gräs. Molly-hästan tyckte nog att det var lite varmt härom dagen, för då låg hon ner och vilade, medans Lakej vaktade =)

tisdag 17 juni 2008

Läger och Hovis

I morse åkte Molly på läger till Laisok. Hon ska vara borta i tre hela dagar. Vi hämtar henne på torsdag kväll. Hur ska mamma klara sig så länge? Jag hoppas att hon får roligt, hon har längtat. Igår var hon så uppspelt, att det knappt gick att prata med henne. Jag hoppas att det inte regnar hela tiden, fast än om det gör det så har dom nog roligt ändå.

Idag kom ett efterlängtat besök. Min vanliga hovis Göran är tillbaks. Han har skott mina hästar idag =) Det gick jättebra! Han har varit saknad kan jag tala om.

måndag 16 juni 2008

Hår och Modeshow

I lördags kväll gick jag och Lina på hår och modeshow på hotellet. Det började med Tacobuffé. Gott, men jag blir mätt så fort. Det visades många fina kläder, endel konstiga outfits fanns också! Hårmodellerna var fina, det som var lite tråkigt var att alla var svart och röda. Kändes som alla var likadana.

Efter showen var det utlottning av presentkort. Alla som köpt biljetter hade varsinn lott. Jag och Lina sa båda två att vi vill INTE vinna. Jag har lite skräck för att vara bland mycket folk och gillar inte gå fram på scen och stå där som ett fån. Känns som alla glor på en... hur som helst så andra nummret dom ropade upp var 62. Och vad hade jag... jo 62!! Helvete sa jag och gick upp och hämtade mitt pris. En lunch på Nyfiket. Tack och bock! Jag överlevde trots min skräck ;o) Lina satt och smålog... Nästa numer var 94 och.... det hade Lina! Hur stor är chansen att både jag och Lina vinner, bland över 100 lotter? Hon vann ett presentkort på Statoil. Detta skrattade vi åt resten av kvällen =) Någon gång ska man väl ha tur, om det nu var det vi hade.

Ström...

En kväll här i veckan duschade alla barnen. Molly var först ut. Efter en stund i duschen så sa hon -Aj pappa, jag får ström i mig. Det sticker i benen! Asch, svarade pappan, inte får du ström i dig! Lägg av nu. Men Molly gav sig inte. Tillslut tog pappa A tag i duschen och jo för sanning, han fick ström i sig han med. Inte mycket, men det känndes. Barnen fick snabbt avsluta duschen. Dagen efter kom El-Bengt för att undersöka felet.

Många teorier blev det... vad han kunde konstatera var att det faktiskt fanns ström i golvet i duschen. Provade att jorda mer, då funkade det en stund. Men på nått konstigt sätt så var det som att felet hela tiden flyttade på sig.

Tillslut, efter att bengt varit här i flera omgångar och Vattenfall tillkallats, så är det nu under kontroll, hoppas jag. Måste erkänna att jag inte riktigt fattat vad felet är... känner mig lite osäker när jag duschar. För vem vill ha ström i sig när man tvättar håret?

Djurparken och MoraTräsk



I lördags var det uppträde med MoraTräsk på djurparken i Lycksele. På morgonen bestämde vi oss för att fara dit. Vi packade in alla barnen i bilen och gav oss iväg. jag måste skryta på mina barn, som är kanonduktiga på att åka bil. Sällan är det nå gnäll. Kan bero på att dom är vana vid att sträck-köra ner till Varberg. Då kör vi 120 mil, på en natt =)

Framme på djurparken mötte vi upp familjen Bergfors-Ardlin. Vi klappade djuren och tittade på sälarna. sedan var det dax för Moraträsk att underhålla. Det fyra stora barnen fick platser längst fram. Albin dansade och sjöng med med stor inlevelse =)


Han kunde var enda låt utantill. Efter showen ville Viktor titta på björnarna. Han tyckte att dom var lite läskiga, men ändå spännande. Sedan åkte barnen lite karuseller, innan det var dax att fara hem.

Vi gick inte runt så mycket på parken. Mest för att skona mamma... Barnen var nöjda och glada ändå.

Innan hemresan åt vi pizza på Golden Bar. Åh vad goda pizzor dom har där. Jag orkade bara en halv... men den var kanongod!

fredag 13 juni 2008

Hamburgare

Igår var det avslutning för de lite äldre skolbarnen/ungdomarna. LURF stod utanför Isladan och sålde hamburgare. Jag var där och hjälpte till mellan 20-22.30. riktigt trevligt! Många trevliga ungdomar och hyfsat mycket föräldrar var ute. Jag satt och tog betalt, Lina och Maria grillade burgare för fullt =)

torsdag 12 juni 2008

Magen

Bjuder på en bild på magen, mest för mammas och pappas skull. Dom ser ju inte mig speciellt ofta. Senast var i påskas och lite har väl hänt sen desss ;o)

Skolavslutning 2008

Såhär fina är mina barn =) Mollys första skolavslutning.


Hon ser ut som en liten prinsessa. Mormor har stickat koftan åt henne =) tack och bock!

måndag 9 juni 2008

SNÖ??

Detta är inte sant. På onsdag, när Molly har sin skolavslutning ska det snöa! Men vad är nu detta? Hur kul är det att sjunga Idas sommarvisa, när backen är vit? JAg hoppas verkligen att SMHI har helt fel.

söndag 8 juni 2008

Trött

Jag är så extremt trött. Idag skulle jag ha kunnat sova hela dagen. Jag renbäddade Albins säng, skulle "bara" provligga... somnade på en gång. Somnade till Bolibompa, vaknade när det var slut. Jobbigt att vara såhär trött. Skulle gissa att det är värmen som tar ut sin rätt. Men ikväll ska regnet komma. Hoppas SMHI har rätt denna gången.

fredag 6 juni 2008

Blomsters

Idag har vi varit på Blomstergården coh köpt in årets ranson av blommor. Många fina. Jag är väldigt förtjust i lejongap. I år blev det rosa, gula och vinröda. Några Dorotea blev det också. Sommaren är inte komplett utan några dorotea, enligt mig. Nu ska alla dessa ner i jorden också. Egentligen ska man ju vänta tills efter den 10:e, men vad f-n, mina åker ner i jorden nu! Jag orkar inte vänta. Imorgon har jag lovat att följa med Lina och köpa blommor till henne. Hoppas att det finns några kvar då. Idag var det lite tunnt om dom faktiskt.

Kläd-party!

Det var jag på igår. Många var där, Lina, Maria en massa Annor ;o) och ännu fler, både kända och okända. En trevlig tillställning. Lovisa var där och visade kläder från Me&I. Jättefina kläder. ta en titt på http://meandi.se så får du se själv! Linda och Anna hade fixat massor av gofika. Jag fick receptet på Leias Rocky Road. det sak jag testa imorgon. Dom var ruskigt goda. Jag beställde i alla fall lite kläder. En klänning till mig, tröjor till pojkarna och en klänning till Mollan. Hoppas att jag blir nöjd när grejerna kommer.

Lakej på läger


Lakejen ska vara läger-häst nu i helgen. Det är ridläger på LURF och dom var en häst kort. Så Lakejen ställer upp =) Vi körde ner honom igår , så Molly passade på att ha honom på sin ridlektion. Hon var inte allt för nöjd över honom. När han gick i mitten av ledet, ville han dra fram till framförvarande och nosa. När han fick gå först, då la han i handbromsen. Inte lätt att få fart på honom, när benen inte når nedanför sadeln ens!! Men hon kämpade på bra, till och med travade själv i paddocken.

Såhär lugnt var det för Molly-hästen här hemma. Till en början så sprang hon runt och gnäggade för fullt. Hon är inte riktigt förtjust i att vara själv. Hon lugnade ner sig förvånansvärt snabbt faktiskt. det finns ju gröngräs att smaska på. Då blir livet genast lite lättare =)




Klipp till

Albin och Molly var hos frissan igår. Albins önskemål var "tuffkam". Och så fick det bli =)



Molly ville ha långt hår!? Lite svårare att ordna... det blev uppklippt i nacken och lite längre fram. Sedan så ville hon ha slingor! Hon fick en rosa slinga framme i luggen. Hon är mycket nöjd =) Framför allt att slingan är färgad, på riktigt, så den inte kan tvättas bort ;o)

onsdag 4 juni 2008

Varmt

Nu är det riktigt varmt! Och med en stor mage i vädret, så höjs temperaturen ytterligare. Helst skulle jag vilja ligga i ett svalt bad, i skuggan hela dagarna. Men jag ska inte klaga, solen gör gott. fast lite regn skulle inte skada, så gräset växer...

Igår var M här och red lille Lakejen. Hon har blivit kär i att rida barbacka =) Det gick som hejsan igår. Molly-hästen, jag och Molly var också med. Vi tog en tur ut till grann-Maria, som inte var hemma =/ Väl hemma igen gick vi ner i vattnen ev sväng. Det svalkade skönt!

Idag håller vi på med det fö****ade j**la golvet i hallen! Om man köper ett golv, så förväntar man sig att det ska följa med bruksanvisning på hur man lägger det. (Vi har köpt ett nytt sorts golv, klick-golv med inbyggd golvvärme) Ska vara jätte enkelt att lägga. Jo tjena! Men en kort instruktionsfilm, på ca 1 min och en anvisnning som jag hittat på nätet (på engelska som gäller en äldre modell av golvet) så tror jag att poletten har trillat ner. Hela dagen har det tagit! För när man läser anvisningen, så stämmer det inte alls med hur vårt golv ska läggas. Jo till viss del, men några kablar har dom tagit bort och byggt in i golvet. Hur lätt är det att veta då? Då får man kolla på filmen, där stämmer det, fast allt visas inte där... Ja vilket kaos. Efter middagen ska vi ge oss i kast med h*****et igen. Det SKA bli klart ikväll!

Inte blir det bättre av att vi har en JÄTTE brems inne i huset! Jag ruskigt rädd för sånna. Anders är i Storuman och knäcker till ryggen och hämtar barnen. När han kommer hem får han gå på brems-jakt!

söndag 1 juni 2008

Lilja

Jag fullkommligt älskar liljor, i alla olika former. I min rabatt har jag flera olika sorter. Just nu så blommar Kungsängsliljorna. dessa små fina blommor, som faktiskt har rutiga kronblad. För några år sedan så vart det bara två max tre blommor. Men nu i år... ja ni ser ju själva. En hel hög med rutiga liljor =)

Kalas

Albin ska på sitt livs första kalas, själv, idag. Han har längtat ända sedan han fick inbjudan. Visst är han fin! Hoppas att han får superroligt =) Ibland kan han bli lite blyg och reserverad när han är bland nya människor. Kalaset är hos E.S, som han varit och lekt hos någon gång tidigare. Han brukar tina upp efter en liten stund. Molly tycker att det är väldigt orättivst att inte hon får fara på kalas. Hon har totalt glömt bort alla kalas som hon varit på....