tisdag 30 september 2008

Lunch

Idag har jag och Mejan varit hos Lovisa och lunchat. God lunch och trevligt sällskap =O) Alltid trevligt att surra i goda vänners lag! Vi passade på att se oss omkring i Lovisas hus, varken jag eller M hade varit där förrut. (Lovisa har ju "bara" bott där i 1.5 år...) Fint och stort hem!

Nästa gång får det väl bli hos Mejan, eller? ;O)

Tillägg: Oh no, hon har bott i huset i 2.5 år!!! Ännu värre att jag inte varit dit!! Pinsamt..
Jag ÄLSKAR barnvagnar. Funderar på en ny till Pontus. Fast inte ännu, han måste bli lite större...

Länken funkade inte... Det är i alla fall en Emmaljunga Cangaroo Röd =O)

Visst är den snygg! Jag gillar rött, så det blir nog en sån. Svarta vagnar har aldrig riktigt varit min stil. Jag gillar starka färger och en röd kan man väl ha till en kille, eller?

måndag 29 september 2008

Pontus


Utan tutte

Med tutte
Jodå för X antal år sedan så föddes jag, på precis denna dagen =) därför är det min dag. Fast från och med idag så får jag dela denna dagen med en liten flicka, som troligtsvis ska få namnet Karin. Min kära kusin fick en dotter tidigt imorse. Jag hoppas att jag får se henne snart.

I morse väcktes jag av min familj som sjöng för mig och kom med paket. Visst är det härligt å bli väckt så! Å frukost på sängen. Jag vill fylla år oftare.

söndag 28 september 2008

Marknad


efter mycket om och men åkte vi till marknaden i Lycksele. Molly fick en ny jacka, som hon är mycket nöje över. Annars blev det mest godis.

lördag 27 september 2008

Kocken


Viktor hjälper till med middagen. Gurkan fixar den lille kocken. Det vankas pressad potatis med svamp och färs panna.

torsdag 25 september 2008

Idag har jag varit ute och ridit igen =)) på min fina fina häst. Vi tar det lite coolt och är bara ute ca 15 minuter varje dag. Vi har ju båda haft en lååång vila under sommaren, så det är bäst att starta lite försiktigt. Det går över förväntan faktiskt. Visst är han lite stel gamle mannen, men ändå inte så farligt. Han är ju ändå 25 år ung ;o)

Jag har haft strul med min blogg ett tag. Det gick inte å markera text, ibland gick det inte ens å skriva. Nu är problemet löst, för denna gången. det var mitt Anti-Virus program som spökade. Tack vare Super-Tony på L.O så fixade det sig. Oj oj vad många gånger jag ringt dit under åren och försökt förklara data-strul. Han lyssnar tålmodigt och förklarar hur jag ska lösa det. Han är kanon =)

Jag har badat med min lille gosse idag. I det STORA badkaret. Oooo så mysigt. Lille V blev avis och kröp i han också. Och efter en stund kom pappan också och hoppade i. Tur att vi köpte ett stort kar =)

Ikväll ska Molly på ridskolan, sedan blir det väl attt sova i soffan till Idol

onsdag 24 september 2008

Me like


Jag älskar rosor. Vita rosor med höstfärgat ris, kan det bli bättre!

måndag 22 september 2008

Recept

http://http://recept.nu/1.18169/leila_lindholm/bullar/agg_mejeri/1.18169?view=printerfriendly

På denna länken finns de smaskiga Kärleksmumsen. jag har lite problem med att kopiera och klistra in text, så länken till receptet får duga för tillfället. JAg lovar att det är värt att gå in och läsa, för dom är ljuvliga =)

lördag 20 september 2008

Jag har stulit...

... StAnnapannas Idé. Jag såg hur hon hade gjort och blev totalt kär i idén. Det passar så bra i min trappa. Visst blev det fint!

fredag 19 september 2008

Blommor


Jag fick så vackra blommor av mina fina vänner som besökte mig härom dagen. Dom skämde bort mig och hade med sig lunch också.

torsdag 18 september 2008

Äntligen =)

Idag har jag varit ute och ridit =)) Åh vad jag haar längtat!!

tisdag 16 september 2008

Skoljogg

Idag har Molly och Albin deltagit i skoljoggen. Alla kommunens skolor har haft det idag. Mina två små idrottare har varit superduktiga, Molly sprang tre varv = 3 km och Albin sprang hela 5 varv som då blev 5 km!!! Jag kan lova att det var en trött kille vi hämtade hem idag kl 12.00. Han somnande direkt i bilen och sov en timme.

Anders och jag lyxade till det med lunch på Akkan idag. Mysigt! Jag har också inhandlat uteblommor idag. Några ljung och prydnadskål och en silvrig,traslig sak, fin var den då ;o) Nu pryder de sin plats ute på farstubron.

Nybakat

Jag får besök imorgon =) Därför har jag bakat desa ljuvliga kakor -Leilas Kärleksmums! Självklart har jag provsmakat dem, dom är ruskigt goda!

Paket

Jag fick ett paket idag =) Pontus kommer bli såå snygg!
Tusen Tack Lina!

söndag 14 september 2008

Bäbisen


Snyggingen i Rönnvik!

lördag 13 september 2008

Home again

Ja nu är mina fina hästar hemma igen. Enligt hovslagaren så kan den skadade ridskolehästen börja gå på lektioner igen på måndag, då behövs inte Lakejen längre. Känns bra att ha dom hemma igen. När vi släppte ut dem i hagen här hemma så var det som att släppa dem på grönbete, igen. Dom sprang runt och hoppade och skuttade hur länge som helst. Värsta racet runt hela stora hagen=) Sånt är så roligt å stå å titta på.

Nu när Lakejen liks har börjat å bli igångsatt så ska jag försöka fortsätta med det. Kanske jag tar mig en tur snart. Jag är sååå sugen på att rida igen.

Jo förresten, idag är lille bebis-Pontus 1 månad. Tänk att det är en hel månad sedan han föddes. Ibland känns det fortfarande lite ofattbart att jag har en bebis. En lite go, mysig bebis som jag kan gosa med, hur mycket jag vill. Han älskar att få vara i famnen och ligga precis intill. Värme och närhet är det bästa som finns (förutom maten kanske) i en bebis liv! Och det är många som slåss om att få ge honom närhet och värme. Alla syskonen vill hålla och mysa. Dom är verkligen jättesnäll med honom. Dom brukar sitta med honom i famnen och se på TV på kvällen. Så mysigt!

fredag 12 september 2008

Tävling



... om en cool lampa hittade jag till via Isas blogg. Skulle inte vara så dumt å vinna den ;o) Pröva du med vetja!

onsdag 10 september 2008

Stickat




Senaste tiden har jag fördrivit tiden i soffan med att sticka. Det var mammas idé ifrån början. hon ville ha nått handarbete å pyssla med under tiden hon var här. Jag föreslog att hon skulle sticka en sjal till mig. Så det gjorde hon. Den rosa/lila i mohair har mamma gjort till mig. Jag blev ju också lite sugen på att sticka, så jag började med en sjal till Molly. (Den lila långhåriga är hennes) Fort var det gjort =) Sedan fortsatte jag med en grön/vit sjal till mig själv. Dom kommer att pasa så bra till min nya svarta ullkappa. Frågan är ju vad jag ska sticka nu? Jag kan ju inte ha massor av sjalar, eller kan jag det?!

tisdag 9 september 2008

Kvällens ridning


Det gick riktigt bra för Molly att rida igår. Molly-hästen var lite pigg, men det ordnade dom upp bra =)

måndag 8 september 2008

Hästlös...

...det är jag nu för tillfället. Lakej och Molly arbetar just nu som ridskolehästar. Anledningen till detta är att en av ridskolans hästar är sjuk och kan inte ingå i verksamheten. Jag blev tillfrågad om dom fick låna Lakejen. Det fick dom, om dom även tog Molly-hästen, för hon kan inte vara hemma själv i flera veckor. Så igår körde vi ner båda två till LURF. det känns lite tomt här hemma nu, inga hästar som betar utanför fönstret. Jag har varit och hälsat på dem idag. I kväll ska Molly fara ner och rida på Molly.

Igår debuterade Molly-hästen som ridlekis-ponny! Hon skötte sig kanonbra. Hon är ju så go och gillar verkligen barn. Idag var hon med på häst-skolan och tog hand om klass 3 ifrån Parkskolan. Jag hoppas att hon skötte sig fint då med.

Vi får väl se hur länge dom ska vara på stallet. Inte allt för länge hoppas jag ;o) Det är ändå bra att den gamle mannen får röra lite på sig, nu när jag inte kan rida. Fast nu är det nog inte så länge kvar tills jag kan sitta upp i sadeln igen. Lugna skrittturer ska jag väl snart fixa!

fredag 5 september 2008

Fredagsjakt

Idag fick Albin vara ledig ifrån skolan, för att följa med pappa ut och jaga. Han har längtat =) Jag hoppas att dom får se och kanske skjuta en älg idag, mest för Albins skull.

torsdag 4 september 2008

Utmärkelsen



Jag har nu funderat klart på vilka som får utmärkelsen av mig



Lina http://anill.blogg.se/


Mejan http://mejan.blogg.se/


Linda http://linda1979.bloggspace.se/


Ida http://bluemist.blogg.se/


Anna http://ludvigssons.blogg.se/


Lina F http://linafredriksson.blogg.se/


Isa http://wezza.blogg.se/


Lovisa http://minibjuhrs.blogspot.com/

Äntligen namnad

Nu har lille bebisen äntligen fått sitt oficiella namn.
PONTUS Nils Anders Persson

måndag 1 september 2008

Jakten

Jaha då var årets älgjakt i full gång. Mannen, min pappa och min storebror gav sig ut i skogen tidigt i morse. Mamma och jag har ansvaret över alla barnen. Det två stora är i skolan och de två små är hemma med oss och myser idag. Lille V sitter i soffan och tittar på SvampBob (inte min favvo.)

Jägarna kunde inte få bättre väder, strålande sol och lite kallt. I natt har det varit -5 grader här. Jag tycker att det är ganska så skönt när kylan kommer. Fast när det är -30 så är det inte skönt. Men som det är nu, då är det perfekt. Jaja vi får se vad det blir för utdelning på jakten idag. Strorebror tycker att det är hans tur att skjuta en "Storoxe" nu. Både mannen och pappa har skjutit varsinn 12-taggare... Så jag håller med brodern, det är hans tur! Vi håller tummar och tår för honom =)

Storebror

En stolt storebror