onsdag 30 september 2009


Nu var det dax igen.. Pontus är sjuk, och antibiotika hjälper inte. NUS igen..

Detta festade vi på igår:)

Sånt här gott äter vi idag!

lördag 26 september 2009

Lördag

Min lille kille är sjuk igen. Feber, ont i öron och hals. Eftersom han har den sjukdom han har så blev det en kur med antibiotika igen.. Så jobbigt för honom.

A jobbar hela helgen. Vad jag mest av allt vill göra nu är att sova, det är jobbigt att vara uppe från 6.00 varje morgon. Idag lär det ju vara fullt ös hela dagen med alla barnen hemma. Jag ska försöka städa lite också. Sen är det styrelsemöte och efter det middag. A är hemma då, så jag ska fara på middagen och njuta av lite egen tid.

Ja det är väl bara att vänja sig vid vårt nya liv. Undvika sjukdomar, och större folksamlingar. Hur lätt är det? Nu måste man ju försöka att se på det som är positivt också, men just nu är det svårt. Är fortfarande i dimman tror jag. Allt är ju inte klart ännu, vi vet inte så mycket om det ännu. Vänta, vänta, vänta! Ständigt denna väntan.

Å jag vill färga mitt hår idag, men ingen kan hjälpa mig… Kanske får ta å be Mollan?? Eller så inte..

onsdag 23 september 2009

Telefonen har nu ringt. Vi har fått provsvaren. Det var INTE leukemi. Benmärgen var ren =))) Han har en sjukdom som heter Neutropeni. Enkelt sagt så är det lågt immunförsvar. Just nu är jag så lycklig över att det inte var leukemi så jag kan spricka! Tack alla som höll tummarna och tänkte på oss!

Inget telefonsamtal igår. Det innebär ännu en dag med oro och nervositet. Fy f-n vad det kan knäcka en människa. Min kära vän och jag väntar ihop, fast på olika saker..  Vi konstaterade igår att det är skit att vänta, oavsett vad man väntar på.

tisdag 22 september 2009

Idag ska vi få svaren.. det är så jobbigt att sitta å vänta på att telefonen ska ringa. Känns som att hela livet avgörs idag.. detta är nog det värsta jag gått igenom  hittills. Minuterna känns som timmar idag. Jag vill veta, men ändå inte.

det är så typiskt att Anders måste jobba över denna veckan. Idag ska han jobba 7.00-20.00. Fy f-n! Han lär ju vara trött när han kommer hem. Å jag också.

Jag vill så gärna att dom ska ringa nu och säga att allt är bra! Väntan har gjort mig tokig tror jag.

måndag 21 september 2009

Helgen har gått. Tankarna vandrar mycket fram och åter. Det går ganska så bra när alla är hemma, då finns det annat att göra och tiden fylls ut med barnen.

I lördags for vi till Lycksele. Lite shopping avverkade vi. Hittade jättefina byxor till Mollan, det hör inte till vanligheterna. På Chicaboom hade dom mycket fint! Sedan for vi till vännerna och hälsade på. Blev bjudna på en himmelskt god kladdkaka. Ny variant med glasyr av philadelphiaost, kakao, smör och socker. Den var riktigt god ska ni veta. Vi hade lyxen att bli bjudna på middag där också. Å vad jag uppskattar att slippa laga maten ibland. Gott var det också! Tusen tack för det!

Söndagen vart en slappardag. Vi pysslade på lite hemma. Jag var ute och red. Skulle bara få Lakejen över bäcken.. det tog tid och gick inte riktigt som jag tänkt, men över kom vi tillslut. Blir nog att träna lite mera.

Imorgon hoppas jag att svaren kommer. Usch det kommer att bli en tung dag. För tänk om min värsta mardröm besannas? Vad gör man då? Vill inte ens tänka tanken.. Min lille fina gosse!

torsdag 17 september 2009

Tack för alla sms, mail, telefonsamtal och tankar.

Just nu så försöker jag bara hålla mig flytande, få dagarna till att gå. Måste hålla mig sysselsatt för att inte bli tokig. Tiden går så sakta..

onsdag 16 september 2009

Pontus och jag är hemma nu. Han är piggare, febern är ganska så låg.

Måndagen den september är en dag som jag vill radera ur livet. Började bra, vi skulle nog få åka hem, eftersom öronen såg bra ut. Dom ville bara ta nya blodprover, eftersom de föregående hade visat någon avvikelse i blodbilden.  Vi väntade på provsvaren, innan vi fick åka hem. Doktorn kom in, satte sig och såg bekymrad ut. Värdena var mycket sämre idag. Hon hade konsulterat en av läkarna på andra barnavdelningen, barn 3. Ni som inte vet så är Barn 3, barnonkologen på NUS. Dom ville lägga in honom och ta mera prover. Mitt hjärta stannade.. vad sa hon egentligen? Dom skulle gå in i ryggen /höften och ta ut benmärg för att titta mera noga på. Tisadag morgon skulle han opereras. Jag satt helt paralyserad, nästan nedsövd. Var detta verklighet? Min lille Pontus, vad är det för fel egentligen? Det finns tydligen några olika tänkbar saker det kan vara, men jag slutade lyssna. Hjärnan stängde av.

Vi flyttades till annan avd. redan på måndag em. Vi var isolerade på rummet eftersom Pontus är extremt infektionskänslig. Jag satt på 12 kvm hela dagen. Tur det fanns TV. Pontus sov nästan hela tiden.

Tisdag morgon, dax för operation. Sövningen gick bra. Jag grät floder och höll på att svimma, men jag klarade det. Själva ingreppet gick ganska så fort. Han var på UVA efter 30 min. Under den tiden var doktorn hos mig och berättade hur det hade gått. Hon sa att det hade gått bra. Tillslut så frågade jag rätt ut vad jag funderat på hela natten. “Är det cancer?” Hon svarade –“ Vi kan tyvärr inte utesluta det!” Sedan minns jag inte mer vad hon sa. Jag var i chock! Definitiva provsvar kommer om en vecka.

En hel jävla vecka ska jag nu gå och vänta. Fy fan! Det handlar om det viktigaste som finns i mitt liv, mina barn. En vecka är lång tid. Jag hoppas och ber att det nu är nått av de andra sakerna som hon sa det kunde vara. Kan inte göra annat än att vänta. denna eviga väntan.

 

Till sist, tack för de fina sms jag fått när P och jag var på lasarettet. Dom värmde.

måndag 14 september 2009


Finns det någon jävla rättvisa på jorden?

söndag 13 september 2009


Vi skulle ha fått åka hem idag, men nu blir det inte så. Pontus mår inte alls bra. Febern ligger mellan 40 och 41 grader. Min lille stackare! Jag sitter här och löser korsord och ser på tv, mellan varven då Pontus sover. Hoppas på bättring imorgon.

lördag 12 september 2009

Turbulent


Sitter nu på NUS med Pontus efter en lång natt. Igår for vi på sjukan igen för öronen blev inte bra och febern var så hög. Blev skickade till Umeå för bedömning. Han opererades akut på natten. Han har en allvarlig infektion i öronen så dom har tagit hål på trummhinnorna. I natt hade min kille det jobbigt, feber på 41 grader.. Nu får han intravenöst antibiotika, vi hoppas att det ska hjälpa. Mammas hjärta..

torsdag 10 september 2009

Barbacka


Flickorna ville så gärna rida idag igen, så det blev en barbacka tur. Lakej skötte sig perfekt med de två unga ryttarna på ryggen.

onsdag 9 september 2009

Sjuka och jakt

Jodå jakten går visst bra i år. Matte sköt en älg till idag. Nu är han snart så stöddig att vi inte kan prata med honom..

Sjukan står Pontus för. Han har hög feber och rejäl öroninflammation på båda öronen. Tur att det finns ett Apotek med medicin och antibiotika. Min lille stackare.. Mamma och jag har turats om å bära idag. Bäst av allt gillar han när man dansar med honom. Då smälter han som smör i famnen. Vi får hoppas att det är lite lättare för honom imorgon.

tisdag 8 september 2009

Kursdag 2

På kursen ficj vi testa och göra en JoinUp med våra hästar. Det var nästan magiskt. Känslan när han stannade upp, sänkte huvudet och kom in till mig i mitten och sedan följde mig som ett lamm. Det var fantastiskt!

Han är så snygg min gamle man!







Älgjakt.. igen

Igår var första dagen på 2009 års älgjakt. Dagen startade bra! Storebror Matte sköt en 12-tagggare. äntligen får vi väl säga. 2005 sköt pappa Jan en 12-taggare, 2007 sköt Anders en 12-taggare och nu i år var det Mattes tur. Det var riktigt roligt. Några timmar senare sköt papp Jan en tjur till, med "bara" 9 taggar ;o)

Så man får väl säga att det var en lyckad första dag!

lördag 5 september 2009

Kurs


Idag har Lakej och jag varit på kurs med Sven Forsström. Toleransträning stod på schemat idag. Vi klarade det galant! Imorgon är vi redo för nya utmaningar.

fredag 4 september 2009

Trög dag

Varför är det så svårt att göra det man ska? Allt annat än alla måsten är mycket roligare att göra. Nu hade min kära mor sagt att allt kan ju inte vara roligt.. nä visst är det ju så men ibland känns det som att nått kan väl då vara det?? Just nu så måste jag ta tag i städningen, men jag sitter bara här och slösurfar. Är lite seg idag eftersom Pontus tyckte att 05.00 var en bra tid att stiga upp imorse. Jag hotade honom med att jag skulle sälja honom på blocket för 5 kr, men han bara gurglade å var glad. Då smälter man, även fast klockan är 5 på morgonen =)

I helgen är det kurs med hästen på stallet som gäller. Lite fix innan allt är klart, boxskyltar, hagschema, SISU-papper, foder, täcken, mat till mig, jag lång lista blir det.

nu kommer mina stora kids hem med bussen. Dax att fixa fika!

torsdag 3 september 2009

Tur?


Varje morgon då jag och Pontus går vår morgonprommis så brukar jag kika i diket efter fyrklöver. Idag hittade jag ett femklöver:) är det extra tur med fem?

onsdag 2 september 2009

Farstukvisten


Jo nu är blomman klar och på plats. Jag är rätt nöjd:)

Jag har hittat dom =))  Wiiihoo!!

Nja det var inte jag som hittade dom utan bästa A. Tack tack för hjälpen. nu kan jag se världen med lite klarare ögon igen. I lördags när vi gick in från spå-skottningen så la jag dom på broräcket. Därifrån hade dom ramlat ner i rabatten i en buske/blomma. Vilken tur att jag kom på det=) annars hade jag ju varit tvungen att köpa nya ;O)

Mina glasögon är fortfarande borta. Har vänt upp och ner på hela huset. Vars är dom?? Har letat ute i stallet, i vedboden, i bilen, men inte någonstans finns dom! Skumt det här.. Dom ligger nog på ett bra ställer och skrattar åt mig.

Igår fick vi tillbaks lite kläder som är Pontus. Även dom har jag letat efter hur länge som helst. En fleecejacka, tossor och en hatt, jag insåg efter ett tag att vi måste ha glömt dom någonstans, men var? Molly kom hem med dom igår, vi hade glömt det på Filaledelfia på barnens skolavslutning. vilken tur att det kom tillrätta igen. Nu behöver jag inte gräma mig över det =)

Nu är det ju bara de dära förbenade glasögonen! KOM FRAM!!!!

tisdag 1 september 2009


Molly-hästen och jag tog en kort kvälls promenad ute i skogen.

Nästa stjärna


Är det nästa Svante Johansson må tro? Han kan då säga HÄST klart och tydligt. Vi har tränat mycket på det!

Jag har tappat bort mina glasögon.. kan inte hitta dem någonstans! SKIT! Får sån hemsk huvudvärk utan dom på näsan. ja ja bara att fortsätta leta.

Ha ju kommit på det roliga med Farm Ville på Facebook också.. Hmm bra eller dåligt? Det får jag fundera på ;o)