onsdag 28 april 2010

TACOFISK


Har fått detta recept från skolköket. Barnen älskar det. Även jag, som egentligen inte gillar fisk, tycker att det är supergott. Dagens middagstips!



Tacofisk


4 port


600 g fiskfilé, t ex sej


1 tsk salt


1 burk lätt crémefraiche


1/2 dl tacosås, medium eller hot


2 dl riven ost texmex


15-20 tortillachips


Gör så här


Sätt ugnen på 225°. Tina fisken om den är fryst. Salta och vik ihop fiskfiléerna om de är tunna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Blanda creméfraiche, tacosås . (Vill man ha lite kryddigare variant så kan man byta ut till Crémefraiche mexikan/chili). Häll över fisken. Strö riven ost på toppen. Krossa chipsen och strö över. Stek fisken i mitten av ugnen ca 25 min. Servera med kokt potatis eller ris. Servera med en extra klick tacosås och en god sallad.

tisdag 27 april 2010

Chokladglass


Man kan bli lite kladdig av att äta glass själv.

fredag 23 april 2010

Cykeltur


Medans pappa och de två stora killarna var och köpte godis, passade vi andra på att ta en cykeltur. Det blev 1.2 mil! Är väldigt stolt över Mollan som fixade det. Vi mötte killarna och fick lite godisproviant på halva vägen.

Det är ruskigt kul att cykla.

Städning

Fredag, fredag, denna underbara dag. Äntligen! Har städat barnens rum nu på morgonen. En hel sopsäck blev det. Tänk vad dom samlar på sig mycket saker. Hittade massor av fina stenar, pinnar och sånt som dom bara MÅSTE ta med sig hem, annars rasar världen.

Vädret ute är faktiskt helt kanon, med tanke på att dom sagt på tv att det skulle snöat nu flera dagar. Tur att dom hade fel.

Nä nu ska jag nog fortsätta med städningen på nedervåningen=) Vill ha det fint till helgen!

P.S Ni kommer väl ihåg att rösta!

onsdag 21 april 2010

Premiär


Mjukglasspremiär i Lycksele.

lördag 17 april 2010

Mårran


Lilla Mårran har hittat en ny sovplats.

fredag 16 april 2010

Bebisen har kommit

Jag har ju glömt att berätta att världens finaste vän har fått sin lille gosse. Titta bara på denna länken så får ni se hur söt han är! Grattis grattis igen <3

TILL SALU


Familjen har vuxit lite sedan vi köpte vår 3- sitssoffa, den är ju för liten för 6 pers.. Därför är den nu till salu! 3000:- klädseln är avtagbar och tvättbar. Soffan är i bra skick. Hör av er vid intresse =)

onsdag 14 april 2010

Cykelbyte

Igår kom Mollans nya cykel. Ok, den är begagnad, men ny för henne. En jättefin ljusblå cykel, 24” med sån där svängd ram. Det satt en cykelkorg på, men den fick vi ta bort, för den tyckte hon var fjantig! Mamman tyckte det var praktiskt med korg, men vad vet jag?? I samma veva som nya cykeln kom med bussgods så ringde en kvinnan och köpte den gamla cykeln. Skönt! Nu är det löst med cykler för i år, Jippe!!

Har så mycket i tankarna och saker som måste åtgärdas/göras så jag känner mig som i ett vakum. Bör nog försöka beta av lite saker, så kanske det släpper sedan. Ja det ska jag nog ägna denna dagen åt, fixa!

måndag 12 april 2010

Rösta rösta!

Gå in och rösta på världens finaste mjölkpaket!

Klicka här!

Lovet är slut

Lite tyst och tomt hemma idag. Det är bara jag och Pontus hemma. Han sitter i tvrummet och sjunger just nu, om Svampbob Fyrkant.. (Svampbob är nog jordens sämsta tecknade serie..) För en stund sedan stod han i fönstret och såg skotern, då blev han arg för han vill ut och köra den. Dessa rara barn! Han älskar att åka skotern..

Har mycket på schemat idag. Hovis kommer nu på förmiddagen, måste hinna ut och mocka före det. Sen ska jag in till Storuman och fixa nya fodrade galonkläder till Pontus. Efter det ska vi hälsa på den vän som just flyttat till ny lägenhet. Blir spännande att se hur hon har det =) .

Man upphör aldrig att bli förvånad..

söndag 11 april 2010

Storfiskaren


Vi tor oss ner på sjön för lite isfiske idag. Premiär för Pontus.

Farfar var den enda som fick fisk idag. En liiiten abborre!

lördag 10 april 2010

Påsken 2010 i bilder

Jag och A i Hemavan.

Jacob har grävt en stor snögrotta!

Pontus myser med Mårran


Pappa A är ute och leker med sin skoter. Vad vore en påsk utan skoter?


Familjen samlad inför Påskbordet. det blev mycket gott kan jag lova. Min favorit är nog drömmsill och omelett med champinjonstuvning.


Mormo, Pontus och jag sitter ute i en snödriva och smaskar på div. godsaker =)


Jacob och Mollan påväg ut med finskotern ;o)

Vi har gjort massor av roligt under påsken. Jag gillar skarpt att ha mor, far och lillebror hos mig. Allting blir så mycket roligare då =) Självklart har inte alla roligheter fastnat på bild, ni får se ett urval i alla fall.


Pappa sitter och mår gott i backen.

fredag 9 april 2010


Idag är vi i Hemavan och åker skidor. De två små pojkarna är hemma och leker med mormor och morbror Jacob.

måndag 5 april 2010


Vi har varit och åkt skidor idag.många härliga åk och ett och annat blått knä.. Mormor, Viktor och Pontus var hemma. Pappa A fick vara och jobba.