tisdag 31 maj 2011

Vi kämpar vidare

Idag är det ingen bra dag. Lilla hjärtat har det tungt, men vi försöker stötta allt vi kan. Jag vet inte hur många gånger jag skrivit det, men jag HATAR verkligen ********. Jag vet att många vill veta vad mina stjärnor står för, men jag vill inte lämna ut min dotter. Folk i vår närhet vet vad dem står för och kanske de som bor i samhället (nackdel, eller fördel för den delen, att bo i en liten by). Men hon vill inte att jag ska berätta och det måste jag respektera.

Vi längatr alla till sommmaren nu, har planer på en semester ner till mormor och morfar i Varberg. Jag hoppas att det är genomförbart. Då kan vi få lite avlastning. Mams kan med pump och slangar till lilla hjärtat, vilket är jättebra, då behöver vi inte finnas med varje minut. Jag tror att min lilla tjej är ganska så less på att vi måste vara hos henne hela tiden. Men vad finns det att välja på? Inte mycket! Kanske känns det lättare att ha mormor runt sig en stund, jag vet inte. Helst så vill hon ju naturligtsvis vara ensam, men det funkar inte riktigt ännu.

På torsdag så åker jag och min fina vän Ann på en minisemester =) Vi styr mot Sundsvall!! Å vad vi ska shoppa och bara ha det gott. Förra året gjorde vi en lika dan resa, det var hur härligt som helst. Denna gången blir det torsdag till söndag. Jag ska njuta, jag lovar er mina kära läsare. Hämta nya krafter och komma hem med ny ork och mer energi. Det är min plan i alla fall.

måndag 30 maj 2011

Soaré


Jag är på vårSoaré och lyssnar på alla barn och ungdomar som spelar och sjunger. Mollan spelade gitarr. Super duktig!

söndag 29 maj 2011

Värdena bästa mamma

Grattis på morsdag lilla mamma!

Morsdag

Idag fick jag frukost på sängen av min man och våra fantastiska barn <3. Mysigt att sitta i sängen och äta, levande ljus, och fyra hoppetossor som studsar runt i sängen. Jag lovar, det ÄR mysigt! ( Fast när jag läser det så låter det inte alls så..)
Till morsdagsmidag blir det Ann´s rostbiff, potatisgratäng, grönsaksgratäng, gräddsås och varma grönsaker. Efterrätt blir Hallonmarängtårta eller pannacotta med hallon. Det ska bli så gott! Ännu bättre om jag inte behövt laga allt själv... Men jag gillar ju att laga mat, så jag ska inte klaga. Svärmor och svärfar kommer hit och äter med oss. Även bästa faster L kommer med sin respektive. Första gången vi träffat honom, det blir spännande.

Nu måste jag sätta igång, middagen ska vara klar vid 16.

fredag 27 maj 2011

Bal 2011


Vi har varit och tittat på balen. Maria och hennes Adrian var så superfina.

onsdag 25 maj 2011


Kisse ligger och myser på en kudde i soffan. Underbart liv att få vara katt!

måndag 23 maj 2011

Tävling


I söndags så var det premiär på tävlingsbanan för Mollan och Bobbo. Det var en klubbtävling i Vilhelmina. Hon har tränat och kände sig redo för att göra ett försök. Tränset var nyputsat, benskydd tvättade och hästen borstad så att han blänkte. Jag hade köpt henne en fin tävlingskavaj och de oanvända vita ridbyxorna var redo. Hon startade i en LD (hoppning). Lite nervös blev hon då vi gick banan, eftersom det var med en oxer, och hon har aldrig tränat på det. Fast å andra sidan så hoppar hon ju över breda diken, så jag intalade henne att detta skulle bli en barnlek i jämförelse med det.

När det väl var dax att gå in på banan så var hon grymt fokuserad på sin uppgift. Lilla Bobbo kan vara en tjurig liten ponny ibland, men Mollan visade minsann att hon är tjurigare. Hon fick honom att hoppa fin över alla hinder, trots att han försökte smita undan en gång. Hon fick en fin förstaplacering med en blå/gul rosett! Hon är så duktig och jag är så stolt över henne. Hon fixade det, och tyckte att det var jättekul, vilket faktiskt är det viktigaste. Hon är så glad och stolt, jag gissar att hon fått lite blodad tand nu..

Tänk vilken kapacitet hon besitter, denna lilla tjej. Hon kan om hon bara ger sig den på det. Önskar att hon använde den styrkan i fler sammanhang.

Nu ska vi sikta mot nya höjder och hopppas på fler tävlingar här runt omkring.


Besök

Det har varit så mysigt att ha min vän här. Vi har haft några sköna dagar hemma. Inte gjort så mycket, mest umgåtts. Lille Teo vart rejält uppvaktad av alla mina barn. Pontus tyckte det var fränt att inte vara minst för en gång skull. Mollan blev lite småkär i Teo, och han i henne =)

onsdag 18 maj 2011


Teo och Mollan myser i soffan

Mår gott

Det är så roligt att ha min fina vän här. Natten har varit lite strulig för oss alla. Teo tyckte att det var lite läskigt att sova på ett nytt ställe, så han busade nästan hela nattten. Dom har fått 3½ timmes sömn?!? Vi har knappt sovit mer, lille Vicke har varit dålig. Han får ju sin gräsliga hosta ibland.Han fick åka in till sjukstugan först igår kväll och sedan kl 03.00 i natt. Stackars gossen =( Nu har vi fårr en ny medicin, hopas den hjälper lite i alla fall. Det är inte kul för någon att behöva ge sig iväg mitt i natten.

Mollan har anmält sig till sin debut i hoppning. Vilhelmina på söndag. Det ska bli så spännande! Jag gissar att jag kommer vara mer nervös än hon. Idag ska hon iväg och träna på banhoppning. Här hemma så gick det jättebra igår. Vår paddock är lite väl liten för att kunna göra en hela bana, men några hinder rymms i alla fall.

Nu är det bäst att sätta igång, om nått ska bli gjort!

tisdag 17 maj 2011


Ny är dom äntligen här <3

söndag 15 maj 2011

Pyssel


Vi har gjort dinosaurier av pistagenötskal.

lördag 14 maj 2011

Tupplur


Visst ses det mysigt ut?

torsdag 12 maj 2011


Vi har en gammal kvarn inne i skogen. Riktigt mysigt ställe faktiskt. Tänk att rusta upp den och ha som liten stuga.

söndag 8 maj 2011

Mys


Mollan myser med sin favvokisse. Dom är som ler och långhalm.

lördag 7 maj 2011


Lilla röda traktorn kan trollbinda. Pontus favorit!

fredag 6 maj 2011

måndag 2 maj 2011

Nallarna kommer..eller inte

ny vecka på gång igen. Jag gillar måndagr på nått vis. Det är som startskottet för en nyc fräsch vecka, med nya möjligheter och upplevelser. Ja vi får hoppas denna veckan går i positiv riktning.

Började bra med lunch med en fin vännina. Timmarna bara flög iväg, hann avhandla mycket. Hoppas på att våra planer går i lås och att vi kan få till det. Vore så kul =)

Ikväll har jag varit ute och promenerat runt samhället, då A var på träning. Så skönt att få gå helt själv och lyssna på musik. Inte behöva prata med någon, bara vara för sig själv. Tror det ska få bli fler gånger. Tycker nästan bättre om att gå i samhället, där finns mer att titta på. Här ute i skogen finns bara nallarna och dom vill jag INTE träffa. Jo, det är faktiskt så att min skräck för björnar hindrar mig lite. Vi har fina stigar i skogen som jag skulle kunnat gå, men jag törs inte! Fjantigt, jag vet! Men är man rädd, så är man! Har jag någon med mig, så går det bra.

Mollan har börjat hoppträna med sin lilla ponny. Hon har siktet inställt på en liten tävling. Vi får se hur det går. Bobbo har fått för sig att det är ok att springa förbi hindrena.. Inte bra! Lite mer bestämdhet från ryttaren krävs för att han ska sköta sig. Hon är på god väg faktiskt. Ibland blir hon så arg att det nästan ryker ur öronen, då går han snällt där han ska. En busig liten ponny ;O)