måndag 28 november 2011

Helgen i bilder

Pojkarna sitter på hotellrummet och tittar på tv. En lugn stund behövs ibland =)
Pontus lånade mössan från op som Mollan hade. Han ser ut som en liten svamp.
Min sjal blev klar i fredags. Å vad nöjd jag är med den, använder den varje dag! Just nu så stickar jag sockor åt Mollan, sedan blir det mössa till mig, sockor till mig, kanske en sjal till... Försöker hålla mig sysselsatt med handarbete för att skingra tankarna.
Orkar inte beskriva mera om helgen, det var verkligen kaos. Vi tar nya tag och kämpar oss vidare. Vårdtiden kommer att bli lång... Men till jul får vi komma hem ett slag i alla fall, det känns skönt. Nu är det dax att ta tag i tvätten, inga rena kläder kvar. Har tvättid på hotellet 19-23, dax att bege sig!

torsdag 24 november 2011

Torsdag

Stickar tofflor till Pontus. Han har själv beställt “rullviga” sockar. Han har känsla för stil =) Jag hoppas att dom ska bli klara innan dom kommer hit på fredag. Behöver bara ha en nål för att kunna sy ihop dom. Finns säkert på Lekis. Ska ta en sväng dit senare och kolla.

Nu på förmiddagen så är Mollan på skolan. Det tycker hon väl lite si och så om… Jag har ledig tid då, sitter ute i dagrummet och stickar eller surfar. Snart kan jag nog lämna henne korta stunder och ta mig ut. Har inte varit utomhus på flera dagar.. Behöver lite sol. Fast just nu så är det mulet väder ute. Solen tittar fram emellanåt, det gäller att passa in sin ute tid då ;0)

Nä nu måste jag sluta, har en som sitter och surrar bredvid mig, kan inte koncentrera mig på vad jag skriver.. blir ganska så less!!!!

onsdag 23 november 2011

Nu är vi på plats på lasarettet. Finns inte så mycket mer att säga just nu… Det är en ständig kamp. Vi kämpar tillsammans och har ett mål, som vi ska nå. Det måste gå!!

Vi åkte buss och tåg hit. Mollan gillade tåget, det var premiär för henne. Jag höll på att somna, det är så sövande att sitta i ett varmt och skönt tåg.

onsdag 16 november 2011

Tårarna rinner,
kaoset i mitt huvud är ett faktum!

Idag är en sån dag som jag skulle ha stannat i sängen =( Inget går rätt väg just nu.. Jag är totalt utmattad. Dagen har bara börjat och jag har redan fått massa tunga saker på mitt bord. det är bara jag som kan ta hand om det. Ingen annan. Tänk att som mamma ska man klara allt? Märkligt va! Man är ju inte en supermänniska, bara en vanlig, enkel mamma… Jag önskar mig lite superkrafter just nu. Kan man få det tro? Kanske ska skriva det på min önskelista.

Jag har retat upp mig på att min telefon bara kraschar hela tiden. Just nu så känns det som en bagatell…

måndag 14 november 2011

Tomtar, tomtar, tomtar

Har tillverkat en tomte, modell större. Fick en förfrågan/beställning, så jag testade. Är riktigt nöjd med resultatet faktiskt =) Hoppas beställaren också är det. Tror jag måste göra en till mig själv också. Fast kanske en helt grå? Ljus kropp och mörkgrå luva, ja så får det bli.

fredag 11 november 2011

Det blev uppskjutet! Inte mycket annat än vad jag hade väntat heller. Finns inte så mycket att säga egentligen, mer än att jag blev oerhört besviken på sjukvården, än en gång. Hur kul blir det att spendera hela december på lassa??? Vi har inget val, så det är ju bara att acceptera.

Idag är Vicke Lilltroll hemma. Han har lite feber och är hängig. Det är riktigt mysigt att bara vara vi två. Han pysslar lite, hjälper mig med tvätt, jagar lite skator, skjuter någon älg, ser lite tv. Vi har lite ärenden i Storuman, han får följa med på det.

Igår kom alla kläder som jag beställt. Å allt passade och var kanonfint! Så glad jag blev =) Den orange färgen är min favvo. Klickade hem lite nya strumpor ifrån Gudrun Sjödén. Hon har så otroligt vackra kläder. Färgerna är helt i min smak.

onsdag 9 november 2011

Läste nyss några kloka ord som jag delar med mig av

Ljuset bor alltid bakom molnen

Kaos i mitt huvud!

Just nu så fungerar inte jag som jag borde. För två veckor sedan fick vi veta att dom beslutat sig för slutenvård för lilla <3. Den skulle börja v 46. Ok, jag har fixat och grejat inför det. Ordnat plats åt hästarna, fixat fritids till A. Bokat biljetter till resan ner och massa andra saker som var tvungna att ordnas. Jag och lilla <3 kommer att vara borta flera veckor. Vi hoppas på att får komma hem till jul.

Igår var vi på sista mötet inför inläggningen. Då kläcker dom ur sig att det har kört ihop sig, att vi måste skjuta på det några veckor!! VA FAN!! Jag rasade ihop. Bara att börja om igen då, eller? Orkar inte med mera strul, nu måste vi få någon ordning på detta. Det är väl inget liv för en 11 åring att leva som lilla <3. Hon ska ju vara full av liv och glad, vara med kompisar, springa runt och leka och göra massa roliga saker. Det är 10 månader sedan sonden sattes, å då skulle det bara vara en kort period. Hur tänkte dom där?

Imorgon får vi nya besked om det blir som planerat, eller om det måste skjutas på i två veckor. Gör dom det, så kommer vi inte vara klara till jul… Men det får vi väl ta då?!

Jag letar febrilt inom mig efter extra styrka, för att orka och klara av detta. Hoppas jag hittar den…

söndag 6 november 2011

Sköna söndag!

Sista dagen på höstlovet. Vi har haft det bra, hittat på massa roliga saker. Igår var på och åt kräftor i Blaiken. Så gott! Testade en ny sorts västerbottenspaj, den var supergod och enkel att göra =)

Just nu sitter jag och letar mönster och garn till en mössa som jag vill göra. Tror jag har hittat, men ska kolla på vår bästa garnaffär först. Kan hända att hon har det hemma =) Tror det blir en röd mössa till mig. Har en hel del saker på gång som jag ska göra nu. Ett par virkade knästrumpor, en sjal, mössa, sockar till Mollan, lite småtomtar, mm. Jag lär nog ha att göra ett tag. Men det är bra, jag kommer ha mycket tid att fördriva nu tror jag. Inga hästar att ta hand om, behöver inte laga någon mat, bara ta hand om mig och lilla <3 (det lär inte vara så bara.. men ändå..)

Sjalen som jag håller på med just nu. Stickas i Järbo Stella på stickor nr 10. Väldigt enkelt mönster. Börjar med 5 maskor, Ökar en maska i början av varje varv. Jag ökar på andra maskan, för att få snyggare kant. Sedan är det bara sticka räta maskor hela tiden, tills sjalen är så stor som man vill ha den =)

onsdag 2 november 2011

Barnen har höstlov. Skönt att få sova lite längre på morgonen. Idag väcktes jag kl 09.00 av två små glada barn. Storkillen sover över hos en kompis. Fick nyss meddelande om att dom är ute på Harjakt. Tror inte han direkt mår dåligt av det ;O)

Jag sitter fortfarande iklädd pyjamas. Har inte haft tid att klä mig ännu. Har massor på To-Do listan idag, och klä på sig stod visst inte överst. Jag har faktiskt bbetat av en hel del. Vi har en jobbig tid framför oss. Med en lång sjukhusvistelse som väntar.. Det är en hel del som måste ordnas och fixas innan dess. Har vi otur så kommer vi inte hem förens jul =(( Det blir jag och lilla <3 som åker iväg. Det är ju tur att jag har en sån fantastisk vän, som tar han om våra hästar under tiden. Det innebär att Pappa A och gossarna kan komma till oss på helgerna.

Jag har beställt lite na kläder idag. Min garderob passar inte längre och det ska jag väl egentligen inte klaga över.. Hoppas bara att det nya blir bra. Svårt att veta när man inte kan prova. Lite nya fäärger denna hösten. Jag som älskar orange, nu är det höstens färg =) Blir bra det tror jag.

Ska försöka mig på att boka biljetter till resan också. Sista biten åker man visst tåg. Det tycker lilla <3 blir spänannde. Nått kul i alla fall.

Nä nu, får det nog stå “ Gå och klä dig människa” på min To-Do lista ;o)