tisdag 27 december 2011

Julafton är över och vi har det bra, lugnt och ganska så stilla. Några utbrott lite då och då, annars är det som det brukar.
pappaA och jag lägger pussel. Det är så rogivande och roligt.

Igår kom Bästa ann med sin familj och åt middag. Vi hade jättetrevligt. skönt att få träffas en stund, innan deet bär av till lassa igen... Jag vill inte tillbaks, men vet att vi måste. Tiden går fort, inte ens en vecka kvar. Ska göra det bästa av tiden tills dess.

fredag 23 december 2011

Pepparbak

Vi bakar pepparkakor för fullt. Grisar, kaniner, hästar, dinosaurier, älgar och myscket mera. Roligt med alla olika former som finns att få tag i nu. Årets nytillskott blev en älg!? Ikväll ska vi garnera husen och alla tillbehören som ska vara med. Det brukar vara riktigt roligt, och kladdigt =)

torsdag 22 december 2011

Jag har varit på Hotell Toppen och ätit julbord med Lina. Vi har skapat oss en egen jultradition =) Maten smakade bra i år också.

Det är kallt ute idag. Just nu är det –15, men det lär nog bli kallare skulle jag tro. Imorse var det –20 Brrr! Jag trivs bättre här inne, där det är varmt och skönt. Här kan man sitta och mysa med tända ljus. Barnen och jag ska försöka göra lite julgodis under kvällen.

onsdag 21 december 2011

Hemma

Nu är vi hemma. Det är verkligen skönt. Samtidigt som stressen och kraven kommer över mig. Jag hade bestämt mig att dennna julen skulle bli lugn och inte en massa "måsten". Det är lätt att säga, svårare att leva upp till. Jag både tycker om och ogillar jul. Det är en kämpig tid i vanliga fall, å inte lättare detta året. Min fantastiska livskamrat har hängt upp julgardiner, satt upp ljusttakarna i fönstren, tagit fram tomtar <3 Det är fint och juligt. Men då vet jag att vi har släkt och vänner som firar sina "Bullerbyn Jular" Allt ska vara så mysigt och pyntat. Det bakas med barnen, görs julgodis, stöper ljus, lagar massa god mat... Ja you name it! Jag vill faktiskt också!! (Nu rinner tårarna..)
Vi blir ensamma på jul, jag tror inte att det gör barnen så mycket, men det gör mig nått. Jag blir lledsen, tycker att det är orättvist. Men inte så mycket att göra åt.
Vill göra mera, men orken finns inte. Inte ens om jag letar riktigt ordentligt. Fy fasiken vad detta är pest! Visst får man tycka så?
Veckorna på sjukhuset har inte haft önskad effekt, så vi kommer att åka tillbaks eter nyår. Vi får några dagar ihop här hemma. Det är tur, för nu behöver jag lladda lite för att orka fortsätta. Det enda vi vet är att det kommer ta väldigt lång tid, att vi behöver ha tålamod. Hur gör man då?
Undra vad jag ska göra nu? Har så mycket som jag vill, men då var det ju orken då.. Å snart dax för en ny dust = lunch. Kan ju i alla fall klä på mig, pyjamas är inte så vackert att ha på sig hela dagen.

söndag 18 december 2011

Helgen har som vanligt kommit och gått. Vi har haft det bra, inte lika turbulent som förra. I lördags var Lasse och Irre supergulliga och tog hand om pojkarna åt oss. Mollan var kvar på sjukhuset. Det innebar att vi kunde ge oss iväg å köpa lite julklappar, helt ensamma. Vi shoppade allt vi hade tänkt, sedan åt vi lunch. Jätteskönt att få vara bara vi en stund.

Idag har vi varit på Ica Maxi och köpt lite julmat. Det blir inte mycket på vårt julbord, men lite granna ska vi nog lyckas åstadkomma. Pepparkaksdeg köpte vi också. Jag gillar att baka pepparkakor, det ger mig julstämmning. Vi brukar göra ett litet landskap med hus, hästar, bilar och div byggnader av pepparkaks deg. Så hade vi även tänk göra i år. Det känns viktigare än att göra en massa mat.. Jag är så glad att vi får komma hem några dagar, så resten känns faktiskt inte så viktigt. Att vi får umgås, som en hel familj i några dagar, det är värt så mycket. Efter nyår laddar vi om för nya veckor, men nya tag. Tills dess ska vi bara umgås och göra bra saker. Om några dagar så får vi äntligen en efterlängtad permision.

måndag 12 december 2011

Tomtarna

Här kommer bilden på tomtarna som jag målade på julpysslet på Lekterapin. Dom ska få bo hos oss här på rummet fram till jul. Hoppas dom kommer trivas =)

tisdag 6 december 2011

Mössan klar

Idag blev min mössa klar. Jag är redan förälskad i den ;o) Modellen kommer jag garanterat att använda fler gånger.
Idag har det hänt mycket och varit mycket känslor. Sånna dagar kommer då och då.. Jobbigt, men nödvändigt att ta sig igenom.
Träffade en vän idag, vi åt lunch och fikade. Så skönt att prata med någon man känner. Få lite fristad och bara surra om allt. Det var guld värt! Allt kommer att ordna sig, det bara måste göra det, för oss alla <3 Du är så otroligt stark, jag beundrar dig verkligen!
Ikväll fick vi besök på hetellet en stund också, av en annan vän. Jag uppskattar verkligen det, man får ett avbrott ifrån allt en stund och kan vara lite som "vanligt". Jag hoppas att våra planer för imorgon går i lås =)

söndag 4 december 2011

Kom och gick

Helgen har både kommit och gått sen sist. I fredags så kom resterande av familjen ner hit. Mysigt, men samtidigt så blir det lite stökigt. Fast denna helgen så blev det betydligt bättre än förra. I lördags så åkte vi till Gammlia på riktig julmarknad. Det var verklgien jättemysigt! Där fanns massor av hemslöjd, hemmagjort godis, stickade saker, garn, mat av alla de slag. Hela grejen gav faktiskt julkänsla =)

Vi slank in på Café Snattren och värmde oss lite under marknaden. Ett sånt café vill jag ha! En liten brasa i ena hörnet, träbänkar längst väggarna, träbord med omaka stolar, trasmattor på golvet, levande ljus överallt.
Gofika hade dom också
JAg tror att jag tänker låna deras idé med juldekorationer i fönstret.
Ni ska få se sedan när vi kommer hem igen.
Dessa söta ljusstakarna köpte jag. En hade jag tänkt att mamma skulle få.
idag, söndag så har vi varit på Östra stationen, precis här utanför lasarettet och fikar. Barnen åkte i alla rulltrappor, om , om och om igen. Jättekul att fördriva tiden med, enligt dom i alla fall ;o) Kan berätta att dom har jättegoda räkmackor där, väl värda sitt pris faktiskt.
Nu har alla killarna åkt hem. Det känns alltid så vemodigt på nått vis. Jag saknar dom otroligt mycket. Känns så tomt på nått vis.. Vill ha allt hos mig hela tiden, men just nu så är det inte möjligt. Längtar till jul, då ska vi få komma hem några dagar. Då får vi vara som en hel familj igen, om än bara för en stund...

torsdag 1 december 2011

Årliga julpysslet

I eftermiddag och kvällen har vi varit på Lekis och julpysslat. Å så roligt det var. Hela stället var omgjort till Tomteverkstad. Mysbelysning i rött, dom bjöd på glögg, pepparkakor och godis, spelade julmusik och alla satt å gjorde julpyssel. Mollan har gjort ljustakar, en SparKo, massagespindel mm. Jag har målat två stora porslinstomtar. Dom är inte riktigt klara ännu, bild kommer när dom är helt färdiga. Jo, lite julstämmning fick man faktiskt =)

Imorgon kommer mina killar ner hit <3

Mönster till tomten


Hos Fröken Elsa finns mönster till dessa små söta tomtarna.

Mollan 11 år

I tisdags hade vi kalas. Finaste tjejen fyllde 11 år. Dagen började med "skönsång" ?? av mig, och massa paket i sängen. Hon blev mycket nöjd över allt hon fick. Sedan vidare iväg på skolan, där var det massagedag. En sg kom dit och gav helkroppsmassage, inte till mammor =( Sedan var dom på terapibadet och plaskade runt. Bassängen ligger på 34 grader varmt. Hur skönt är inte det? Vid fikat så bjöds det på tårta och sång igen. Det var en bra dag! Mollan fick känna att det var hennes dag, trots att vi inte var hemma.

Kreativ?

Det duggar tätt med handarbetsalster just nu. Här är ett par vridna sockar som jag stickat till Mollan. Garnet är köpt på Lycksele Marknad nu i höst. Hon valde själv =) Dom är verkligen enkla att göra och man behöver inte göra någon häl =)) Det bästa av allt. Sitter superbra på foten gör dom också.

Just nu jobbar jag på en mössa till mig själv. Garnet var dyrt, men det är det värt för det är ju så snyggt. Mönstret heter Wurm tror jag.. Köpte både mönster och garn på en jättemysig garnaffär här i Umeå, Hemflit heter den. Den stickas på rundstick, vilket jag verklgien gillar. Blir så jämt och fint då. Kanske blir det fler mössor av denna modellen?! Ja vi får se vad nästa grej blir, måste väl fundera på det, så jag inte står utan göra när jag är klar ;o)