tisdag 6 november 2007

Långtur i snö!

I söndags var det dax för en långritt igen. Jag och Lakej hade med oss Rebecka på Sofine och Agnes på Didi. Det låg ungefär 10 cm snö på marken och kvicksilvret visade -4 grader. Solen tittade fram mellan molnen lite här och där. En perfekt dag för en långtur. Lakejen gillar att fara ut i skogen och strosa. Han trampade taktfast fram med stora steg. Ibland blev han skrämd av tjädrar som flaxade upp i skogen, annars var han hur cool som helst. Jag tror att han trivdes med en tjej på varje sida.


Efter ungefär halva vägen så mötte Anders, barnen och Carina, Rebeckas mamma oss. Dom hade gjort upp en eld så vi kunde grilla korv. Lakejen fick på sig ett täcke, för att inte bli kall. Han har så lång vinterpäls, så han svettas snabbt.


Innan vi kunde slå oss till ro och fika, så var vi tvungna att ta han om våra springare. Vi band dem i grimma och grimmskaft i varsitt träd. Där stod dom lugnt hela tiden och mumsade sitt hö.

Det var så gott med varm choklad och grillad korv. Alla åt med god aptit. Efter fikapausen så fortsatte vi ritten hem till Rönnvik. Hela turen gick jättebra, det var så mysigt att rida i snön. om det inte blir allt för kallt så gör vi säkert om turen någon mer gång i vinter. Det blev en härlig tur som vi sent kommer att glömma =)



Inga kommentarer: