torsdag 6 augusti 2009

Jobbig dag

Idag har det varit en sån där dag som man inte ens skulle ha klivit upp ur sängen. Allt har gått fel..

Vi klev upp tidigt, lastade Molly-hästen och gav oss av ot ATG i Umeå. Efter matpausen i Lycksele rullade vi vidare mot vårt mål. Efter 5 km började bilen gå som en kratta. Anders vände, for tillbaks till LSe och gick in på Bildemonteringen och fixade reservdelen som vi behövde och ställde sig att skruva på parkeringen. Det tog ca 30 min allt som allt att ordna det. Bilen gick igen. Yeayy! Men inte så länge.. efter bara några mil hoppade den fram på vägen som en kängru. SKIT!! ja ja tänkte vi den går ju ialla fall, så vi kör på och ser hur länge det går.

1 timma sent kom vi fram till ATG. Puh, vilken pärs. Inte kul att åka i en bil som hoppar och rycker.. Ja ja vi kom då fram.

Molly-hästen undersöktes, sprang på gången och hon haltade. Dom röntgade hennes vä. bakben. Det konstaterades att problemet är att hennes knäskålar hoppar uur läge ibland. Därav är hon halt lite till och ifrån. Det värsta av allt.. det går inte att laga! =(( Men veterinären tyckte att vi gott kan ha henne som sällskap i hagen. Hon är inte halt i skritt, men man får absolut inte rida på henne. Det var som att hälla en spann iskallt vatten över mig. Jag som hoppades och trodde på att det skulle gå att bota.

Vi har beslutat att ha kvar henne, Lakej behöver ju sällskap. molly vill ha henne och pyssla med, borsta och leka hårfrisör med. Hon brukar göra flätor i man och svans =) Men så fort hon börjar ha ont och visa att hon inte mår bra, ja då är det ite mycket att göra. Då får hon åka till de evigt gröna ängarna.. Huvva, vill inte tänka den tanken.

Vi lastade världens snällaste häst (dom kunde röntga henne utan att ge lugnande, hon stod bara där och halvsov och mådde gott) och påbörjade resan hemåt. A testade att byta tändstift för att se om det skule bli bättre, men icket! Grrr! Vi låg väl ungefär på 70 km/timme HELA vägen hem. Gissa om jag är less nu?

Ja som sagt så skulle jag nog stanat kvar i sängen idag!

3 kommentarer:

Sofie sa...

ÅÅÅÅ vad tråkigt! Hoppas hon får många härliga dar i hagen i alla fall<3<3 Puss till hästen från mig!

Linda sa...

Så tråkigt med hästen!! =(

Hanna sa...

Ahaa så det var knäskålarna, synd :( hoppas hon funkar som sällskap väääldigt lång tid.