måndag 23 maj 2011

Tävling


I söndags så var det premiär på tävlingsbanan för Mollan och Bobbo. Det var en klubbtävling i Vilhelmina. Hon har tränat och kände sig redo för att göra ett försök. Tränset var nyputsat, benskydd tvättade och hästen borstad så att han blänkte. Jag hade köpt henne en fin tävlingskavaj och de oanvända vita ridbyxorna var redo. Hon startade i en LD (hoppning). Lite nervös blev hon då vi gick banan, eftersom det var med en oxer, och hon har aldrig tränat på det. Fast å andra sidan så hoppar hon ju över breda diken, så jag intalade henne att detta skulle bli en barnlek i jämförelse med det.

När det väl var dax att gå in på banan så var hon grymt fokuserad på sin uppgift. Lilla Bobbo kan vara en tjurig liten ponny ibland, men Mollan visade minsann att hon är tjurigare. Hon fick honom att hoppa fin över alla hinder, trots att han försökte smita undan en gång. Hon fick en fin förstaplacering med en blå/gul rosett! Hon är så duktig och jag är så stolt över henne. Hon fixade det, och tyckte att det var jättekul, vilket faktiskt är det viktigaste. Hon är så glad och stolt, jag gissar att hon fått lite blodad tand nu..

Tänk vilken kapacitet hon besitter, denna lilla tjej. Hon kan om hon bara ger sig den på det. Önskar att hon använde den styrkan i fler sammanhang.

Nu ska vi sikta mot nya höjder och hopppas på fler tävlingar här runt omkring.


Inga kommentarer: