onsdag 21 augusti 2013

Ryfjället

Linda, Mathilda och jag har varit upp på toppen av Ryfjället. Fjället ligger någon mil ifrån Tärnaby, det är 1413 m högt. Vår väg upp blev ca 5 km, med en stigning på 1000m. En vacker stig att vandra faktiskt. Vi hade alla varsin hund med oss. Tassa och jag teamade! 

Här är hon redo att starta vår vandring upp på fjället! Med ny dragsele och ett Baggenbälte runt min midja. Man behövde verkligen ha båda händer fria, så det var skönt att slippa hålla i ett koppel.

Några vattenpauser blev det. Det trasslade ihop sig ibland.. Svårt med tre yra hundar och tre yra tjejer! 
Solen sken på oss den första biten. Svetten rann rejält. Ju högre upp vi kom, desto svalare blev det. Å dimmigt.

Här har vi just kommit upp ovanför trädgränsen. Där åkte jackan på.
Dit upp på toppen ska vi.

Japp, vi fixade det! Jag var tveksam ett tag faktiskt. När vi hade 400 m kvar, så försvann stigen och dimman kom. Man såg inte mycket. Rätt som det var så va vi på brantaste stället, mitt i stenskravlet. Halkiga, våta klippor, en hund som drar och vill fram, eller åt sidan.. Men vi klarade det! Härliga känsla. 


Vi satte oss bakom det lilla huset uppe på toppen, i lä, och fikade. Oj oj så gott det var med varmt te. Mössa och vantar var ett måste. Det var riktigt kallt. Helt plötsligt så blåste dimman bort och landskapet öppnade sig. Helt fantastiskt vackert.

Tassa tar en powernap, innan vi börjar vandra neråt igen.


Det tog oss ca 4 timmar att gå upp och ner. En härlig tur. Det tar mest på kroppen att gå nedåt tycker jag. Har man också en liten Tassa som drar på, så blir det jobbigt. Hon drog omkull mig några gånger.. 

Vi glömde dock att skriva i boken uppe på toppen. Så vi måste väl tillbaka nästa år å göra det :-)

Inga kommentarer: